Afsluiting het project Sterrenkunde

Een project 'sterrenkunde' levert toch wel een aantal werkstukken op.
Een afsluiting kan dus, behalve een nabespreking aan het eind van de week, ook plaatsvinden in de vorm van een tentoonstellinkje. Leerlingen van de andere groepen en ouders zouden dan eens kunnen zien wat er allemaal in de sterrenkundeweek is gedaan.
Alle belevenissen en ideeŽn en indrukken die zijn opgedaan in de sterrenkundeweek kunnen verwerkt worden in bijvoorbeeld een muurkrant.
Er zijn misschien enkele leerlingen die een werkstuk willen gaan maken over de sterrenkunde.
Zo'n werkstuk kan helemaal op de computer gemaakt worden. Het illustratiemateriaal is van de pagina's met sterrenkunde onderwerpen te halen, maar illustraties kunnen ook bij NASA of het JPL vandaan komen. In een tekstverwerker zijn de plaatjes heel eenvoudig in een tekst te monteren en een op dergelijke manier gemaakt werkstuk ziet er heel professioneel uit.
Het is misschien als afsluiting mogelijk om een sterrenkundeamateur of mensen van een NVWS afdeling nog eens te vragen om als afsluiting van het project een avond voor de ouders te organiseren.
Materiaal, gemaakt door de leerlingen kan mooi gecombineerd worden met een kijkavond buiten op het schoolplein!

Ik ben mij ervan bewust, dat het materiaal dat is aangeleverd in dit Internet project lang niet alle onderwerpen in de sterrenkunde bestrijkt, maar er worden wel veel handvatten gegeven om verder te zoeken op het Internet maar ook in de bibliotheek.

Hans Walrecht

introductiepaginaTerug naar de introductie pagina